Recensies

 

Jack heeft veel positieve recensies ontvangen zoals:

‘Ik las het boek, maar zag een film!’          ‘Intrigerend van begin tot eind.’           ‘Een spannend boek; veel acties en een  goed verhaal.’      ‘Normaliter lees ik amper Fantasy, maar hier maak ik een uitzondering voor’.

Leuke vier sterren **** recensie / review op Goodreads over De Doembrenger 🙂

Vlot avonturenverhaal boordevol actie. De inleiding wekt de verwachting dat je je aan een apocalyptisch sciencefictionverhaal kan verwachten. Al vrij snel blijkt echter dat het om een klassiek fantasyverhaal gaat, elfen en reuzen incluis. De leefwereld die wordt geschetst, beantwoordt aan het stereotype beeld van een geitenwollen sokken gemeenschap: geen roofbouw plegen op de natuur, minimale technologie, muren om de boze buitenwereld buiten te houden,… Niet helemaal origineel en daardoor misschien ook net niet geloofwaardig genoeg.
De ‘slechterik’ is redelijk eendimensionaal. Alleen in het begin van het verhaal krijgt het personage wat meer diepte als er een passage uit zijn jeugd wordt verteld. Niettemin een entertainend verhaal. Je kan de schrijver niet beschuldigen van oeverloze uitweidingen en een gebrek aan actie.  De overvloed aan personages stoort geen moment. Ze worden redelijk van elkaar afgescheiden geïntroduceerd, waardoor je niet de kans loopt te vergeten wie wie is.  Tenslotte ook vloeiend geschreven. Geen zinnen die je meermaals moet lezen om te weten wat er mee wordt bedoeld. Een woordgebruik dat aangepast is aan het doelpubliek.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): De goudtrein van Riese

Mike Owen treedt in de voetsporen van zijn grootvader, een befaamd cryptoloog ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wil het raadsel oplossen waarom er tijdens WOII zoveel geleerden spoorloos zijn verdwenen. Hij stuit op documenten die aantonen dat Der Leiter in WWII een Operatie Pandora voorbereidde in een geheim ondergronds complex in de Poolse bergen. De mythe van de goudtrein, superwapens, genetische en cryogenische manipulatie, een doordacht plan om alle wereldleiders te brainwashen en een Vierte Reich te stichten; alles passeert de revue in deze ‘Wat als?’ thriller. Het verhaal komt geloofwaardig over, bevat genoeg antagonisten en een opbloeiende romance. Dit knappe eerste deel beslaat een periode van meer dan 60 jaar en belooft een vervolg roman.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): De Doembrenger

Na een grote oorlog overleeft de mensheid op de gekoloniseerde wereld New Earth. Eeuwenlang leven de bewoners van het ommuurde land Oval-Lath in vreedzame afzondering met weinig besef wat er zich op de rest van de wereld afspeelt. Ze weten enkel dat ze schatting moeten betalen aan de Maistros die de Scytharen – een wreed volk van cyborgs – op afstand moeten houden. Maar dan wordt dit broze evenwicht verstoord door een brutale moord die dramatische gebeurtenissen op gang zet. Jack Broscie is een Nederlands fantasyschrijver die met ‘De Doembrenger’ het eerste deel van een trilogie heeft gepubliceerd. Kleurrijke fantasy, een hoog tempo van de gebeurtenissen en een veelzijdige reeks personages zorgen voor ontspannende lectuur. De stijl is soms wat ‘overspannen’ met veel ‘sissen’ en ‘razernij’, maar fantasyliefhebbers die houden van schrijvers van eigen bodem die vooral onderhoudend willen zijn, komen aan hun trekken. Met enkele kaartjes en tekeningen in kleur.