Recensies

 

Jack heeft veel positieve recensies ontvangen zoals:

‘Ik las het boek, maar zag een film!’          ‘Intrigerend van begin tot eind.’           ‘Een spannend boek; veel acties en een  goed verhaal.’      ‘Normaliter lees ik amper Fantasy, maar hier maak ik een uitzondering voor’.

Leuke vier sterren **** recensie / review op Goodreads over De Doembrenger 🙂

Vlot avonturenverhaal boordevol actie. De inleiding wekt de verwachting dat je je aan een apocalyptisch sciencefictionverhaal kan verwachten. Al vrij snel blijkt echter dat het om een klassiek fantasyverhaal gaat, elfen en reuzen incluis. De leefwereld die wordt geschetst, beantwoordt aan het stereotype beeld van een geitenwollen sokken gemeenschap: geen roofbouw plegen op de natuur, minimale technologie, muren om de boze buitenwereld buiten te houden,… Niet helemaal origineel en daardoor misschien ook net niet geloofwaardig genoeg.
De ‘slechterik’ is redelijk eendimensionaal. Alleen in het begin van het verhaal krijgt het personage wat meer diepte als er een passage uit zijn jeugd wordt verteld. Niettemin een entertainend verhaal. Je kan de schrijver niet beschuldigen van oeverloze uitweidingen en een gebrek aan actie.  De overvloed aan personages stoort geen moment. Ze worden redelijk van elkaar afgescheiden geïntroduceerd, waardoor je niet de kans loopt te vergeten wie wie is.  Tenslotte ook vloeiend geschreven. Geen zinnen die je meermaals moet lezen om te weten wat er mee wordt bedoeld. Een woordgebruik dat aangepast is aan het doelpubliek.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): De goudtrein van Riese

Mike Owen treedt in de voetsporen van zijn grootvader, een befaamd cryptoloog ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wil het raadsel oplossen waarom er tijdens WOII zoveel geleerden spoorloos zijn verdwenen. Hij stuit op documenten die aantonen dat Der Leiter in WWII een Operatie Pandora voorbereidde in een geheim ondergronds complex in de Poolse bergen. De mythe van de goudtrein, superwapens, genetische en cryogenische manipulatie, een doordacht plan om alle wereldleiders te brainwashen en een Vierte Reich te stichten; alles passeert de revue in deze ‘Wat als?’ thriller. Het verhaal komt geloofwaardig over, bevat genoeg antagonisten en een opbloeiende romance. Dit knappe eerste deel beslaat een periode van meer dan 60 jaar en belooft een vervolg roman.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): Kronieken van Nieuwe Aarde deel 1 De Doembrenger

Na een grote oorlog overleeft de mensheid op de gekoloniseerde wereld New Earth. Eeuwenlang leven de bewoners van het ommuurde land Oval-Lath in vreedzame afzondering met weinig besef wat er zich op de rest van de wereld afspeelt. Ze weten enkel dat ze schatting moeten betalen aan de Maistros die de Scytharen – een wreed volk van cyborgs – op afstand moeten houden. Maar dan wordt dit broze evenwicht verstoord door een brutale moord die dramatische gebeurtenissen op gang zet. Jack Broscie is een Nederlands fantasyschrijver die met ‘De Doembrenger’ het eerste deel van een trilogie heeft gepubliceerd. Kleurrijke fantasy, een hoog tempo van de gebeurtenissen en een veelzijdige reeks personages zorgen voor ontspannende lectuur. De stijl is soms wat ‘overspannen’ met veel ‘sissen’ en ‘razernij’, maar fantasyliefhebbers die houden van schrijvers van eigen bodem die vooral onderhoudend willen zijn, komen aan hun trekken. Met enkele kaartjes en tekeningen in kleur.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): Kronieken van Nieuwe Aarde deel 2 Pact der Waanzin

In dit tweede deel van de trilogie ‘Kronieken van Nieuwe Aarde’* over de gekoloniseerde planeet Nieuwe Aarde, strijden de tovenares Sharinia en het volk van Oval-Lath tegen de moordlustige Sacten. Sharinia voelt zich gedwongen om haar volk in exodus te leiden, nadat de Doembrenger en de LabSchepper versterking krijgen van Kron de Krankzinnige, de Helleiter en de vrouwelijke wetenschapper Noa. De Nederlandse schrijver Jack Broscie schetst een epische trilogie waarin wetenschap en magie naast elkaar worden gebruikt in een meedogenloze machtsstrijd. In dit tweede deel overheersen heftige actiescènes in oorlogsomstandigheden die vaak schokkend zijn. Vlot lezende, moderne fantasy met een weids scala van menselijke en niet-menselijke personages die een breed publiek kan aanspreken.

Lovende recensie Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD/Biblion): Kronieken van Nieuwe Aarde deel 3 Magische wetenschap

In dit derde deel van de trilogie ‘Kronieken van Nieuwe Aarde’* komen de verhaallijnen uit de twee vorige romans b elkaar. Het Pact der Waanzin probeert de macht over Nieuwe Aarde van LabSchepper over te nemen. Coalities worden gesmeed en strijdmachten van de verschillende part en maken zich op voor de strijd. Wanneer LabSchepper is uitgeschakeld, wacht echter alweer een nieuw gevaar, een nieuwe queeste. Jack Broscie is een productieve Nederlandse schrijver van epische fantasy en SF. H staat bekend om zijn kleurrijke verhalen vol actie en vreemde personages. Dit derde deel doet soms wat overladen aan door de overvloed van personages, maar het moet gezegd dat Broscie zijn trilogie waardig afsluit. Voor liefhebbers van heftige, epische fantasy.