Hellepoort van Riese

 
Het spannende vervolg op ´Goudtrein van Riese´ (verwachte publicatie: eind 2018).
Genre: Adventure, roman, thriller, complot, SF
1e Inspiratie:
Der Leiter heeft na een Blitzkrieg met zijn Wunderwaffen en het onoverwinnelijke SS-Totenkopfverbände Über-Bataillon grote delen van Europa, Afrika, Azië en Amerika in handen.
Op één ding heeft hij niet gerekend. De ex-geheimagenten Lasha Heyes en Mike Owen hebben een verbond gesloten met Eva, de dochter van Hitler, en de geheime basis van Der Leiter in Neu-Schwabenland veroverd. Met de nieuwste generatie U-boten die daar als Wunderwaffe zijn ontwikkeld, binden Lasha, Mike en Eva de strijd aan met Organisation Übermensch.
Op één van de expedities tegen de machtige kruisers van Der Leiter wordt de U-boot van Lasha getroffen door een dieptebom en zinkt diep weg in een onbekende trog in de Atlantische Oceaan. Op de bodem treft Lasha iets aan wat haar stoutste verwachtingen overtreft. Een oude beschaving wordt tot leven gewekt en beschikt over duivelse wapens waarmee Der Leiter bestreden kan worden. Of smeedt dit oude volk haar eigen snode plannen? Lasha heeft al haar talenten en vaardigheden nodig om zich uit dit wespennest te redden.
Mike gaat, niet wetende van het avontuur van Lasha, op een geheime missie naar het Riese gebergte. In Germania, het ondergrondse bastion van waaruit Der Leiter zijn nieuwe Reich bestuurt, ligt een mogelijkheid om Der Leiter met zijn eigen wapens te bestrijden. De hulp van Eva is daarbij onontbeerlijk, maar ze lijkt van de aardbodem verdwenen. Mike is zich niet bewust dat Anya de jacht op hem heeft geopend en hem steeds een stap voor is.
Der Leiter perfectioneert ondertussen samen met dr Teufele zijn ultieme Wunderwaffe waarmee hij de volledige controle over de hele Aardse bevolking kan krijgen.
Dan duikt het Beest op uit de Hellepoort en mengt zich niets en niemand ontziend in de oorlog tussen de vrijheidsstrijders en de bezettingsmacht.